O seminarium

D220409AB_041_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg

Drodzy koledzy/ koleżanki Technicy Dentystyczni!

Z wielką radością zapraszamy Was na Sobotnie Seminarium z Legendą Ceramiki Olivierem Brixem. Oliver jest cenionym na całym świecie technikiem i wykładowcą, a jego wykłady są rezerwowane na lata do przodu! Dlaczego tak jest - ponieważ technicy uwielbiają się od niego uczyć, a jego tipy i tricki są bezcenne!

Popołudniu zaprosimy Was do uczestnictwa w popołudniowym kongresie Dental Spaghetti wraz z waszymi kolegami dentystami … :) Chcielibyśmy być z Wami razem i wspólnie uczestniczyć w dyskusji okrągłego stołu, która odbędzie się po kongresie! A w trakcie popołudniowej części kongresu, oprócz kolejnego wykładu Oliviera przygotowaliśmy dla Was inną legendę stomatologii - tym razem jednego z twórców koncepcji Biomimetyki Stomatologicznej: Javiera Tapię. Jak więc domyślacie się dyskusje będą balansować pomiędzy Ceramiką, a Kompozytem. Dodatkowo dołożyliśmy do programu ciekawy wykład na temat prac implanto-protetycznych - warto, aby wysłuchać go wspólnie.

Uczestnictwo w porannym seminarium oraz w popołudniowym kongresie jest dla Was przygotowane we wspólnym pakiecie.

Zapraszamy serdecznie!

dr n. med. Maciej Zarow 

brix.jpg

Oliver Brix  - kolejny raz w Polsce.

Bardzo dobrze znany i rozpoznawany w środowisku ceramistów, utalentowany praktyk i miłośnik detali w kopiowaniu naturalnie prezentujących się uzupełnieniach ceramicznych, poprowadzi Seminarium dla Techników Dentystycznych.

Oliver podzieli się swoim doświadczeniem zwizualizowanym w nowoczesnej prezentacji:

  • Kolor – jak go kopiować aby był naturalny?
  • Jasne kolory w uzupełnieniach pełnoceramicznych.
  • Refleksy, odbicia oraz absorbcja światła w ceramice.
  • Odpowiednia translucencja - jak nią zarządzać?
  • Jaki materiał ceramiczny - jak go prawidłowo wypalić?

Sztuka połączenia doskonałego rzemiosła, wyczucie estetycznego wyglądu oraz wieloletnie doświadczenie – dostępne kolejny raz na żywo podczas Seminarium w ramach Kongresu Dental Spaghetti.